Indoor sproeicomputers

Op zoek naar een indoor sproeicomputer om je beregeningsinstallatie te automatiseren? De beste sproeicomputers voor binnen vind je hier!

Heb je vragen, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag! 085 022 00 43.

Welke sproeicomputer moet ik kiezen?

Vaak wordt een geautomatiseerd systeem gezien als een luxe, maar tegenwoordig wordt de Smart Technologie in deze indoor sproeicomputers als veelvoorkomend gezien. Voor elke tuin en elk beregeningssysteem is een passende sproeicomputer met eventueel passende sensoren.

Deze indoor variant wordt geplaatst in een binnenruimte. Dit kan bijvoorbeeld een schuur of garage zijn. Uiteraard zijn deze ook in de outdoor variant verkrijgbaar, zodat deze onder een overkapping, aan de gevel of op een paal gemonteerd kunnen worden.

Bij het kiezen van de indoor beregeningscomputer die bij jouw situatie past, kan je jezelf het volgende afvragen: hoe veel geautomatiseerde groepen heb ik in mijn installatie en wil ik deze op een later moment uit kunnen bereiden? Wil ik een uitgebreide sproeicomputer met veel functies of een degelijke beregeningscomputer die ‘gewoon’ op het ingestelde moment aan en uit gaat? Heb ik Wifi bereik op de plek waar de beregeningscomputer komt te hangen, zodat je de computer vanaf je telefoon aan kunt sturen of vind ik dit overbodig?

Verschil tussen Rainbird en Hunter

Mijn-Tuinberegening verkoopt enkel producten van de beste kwaliteit. Dit is dan ook de reden dat wij alleen Rainbird sproeicomputers en Hunter beregeningscomputers verkopen. Maar welke is beter?

Qua kwaliteit is het ene merk niet persé beter dan het andere merk. Het verschil zit hem voornamelijk in de software en functies. De sproeicomputers van Hunter zijn namelijk standaard iets verder doorontwikkeld. Dit zie je vooral terug in de Hunter Hydrawise serie. Deze serie beschikt standaard over een WiFi ontvanger. Rainbird heeft momenteel enkel beregeningscomputers op de markt welke met een aparte Rainbird LNK Wifi & Bluetooth module gekoppeld moet worden om toegang te krijgen tot de (Nederlandstalige!) app.

Hunter Hydrawise

De meest verkochte sproeicomputer is toch wel de Hunter Hydrawise. Deze serie is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: Hunter Hydrawise HC601 6 stations en Hunter Hydrawise HC1201 12 stations.

Heb je een Hunter Hydrawise 12 stations computer van vóór 2019 en wil je deze uitbreiden? Dan kun je bij ons de Hunter Hydrawise uitbereidingsmodule bestellen. Met deze uitbereidingsmodule kan je tot wel 24 groepen instellen!

Wat maakt de Hunter Hydrawise zo populair?

De Hunter Hydrawise 6 station en Hunter Hydrawise 12 station zijn standaard voorzien van WiFi ontvanger, gebruiksvriendelijk en zeer uitgebreid.

De computer is gemakkelijk aan te sluiten en in te stellen. Wil je het beregeningsschema aanpassen terwijl je niet thuis bent? Zolang je Hydrawise computer Wifi verbinding heeft, kan dit met de handige app overal ter wereld aangepast worden! Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van de slimme beregening functie. De beregeningscomputer leest automatisch lokale weerberichten in en past vervolgens het beregeningsschema aan. Dit voorkomt waterverspilling!

Aan de Hunter Hydrawise kunnen ook sensoren worden gekoppeld, zoals de Hunter HC flowmeter. Deze HC flowmeter detecteert, bewaakt en rapporteert kritieke zones/groepen en of het totale systeem. Daarnaast detecteert de flowmeter storingen tijdens gebruik en beschikt over lekdetectie. Bij een onjuiste waterflow zal de Hunter flowmeter alarm slaan in de app.

Bestel hier de 6 stations Hunter Hydrawise of 12 stations Hunter Hydrawise beregeningscomputer.

Hunter X2 serie

De Hunter X2 serie is de opvolger van de Hunter X-CORE. De Hunter X2 is uitgebreider en gemakkelijker te bedienen dan zijn voorganger. Daarnaast is de Hunter X-Core WiFi ready. Dit wil zeggen dat de beregeningscomputer in combinatie met de Hunter X2 wandmodule beschikt over een WiFi ontvanger en gekoppeld kan worden met de Hunter app.

De Hunter X2 serie is verkrijgbaar verschillende uitvoeringen. Afhankelijk van het aantal te gebruiken groepen kan er worden gekozen voor de Hunter X2 – 4 station, Hunter X2 – 6 station, Hunter X2 – 8 station of Hunter X2 – 14 station beregeningscomputer.

Hunter Pro-C 4

Heb je geen WiFi bereik op de plek waar de beregeningscomputer komt te hangen? Kies dan voor de Hunter Pro-C 4 station als beregeningsautomaat. Doordat dit model niet standaard is voorzien van een WiFi ontvanger en hier ook niet mee uit te bereiden is, is deze niet computer niet middels de app aan te sturen.

Doordat de Hunter PRO-C 4 eenvoudig op het apparaat in te stellen is, kunnen beregeningsprogramma’s vooraf worden ingesteld. Standaard zijn er 3 programma’s mogelijk welke met 4 starttijden in te stellen zijn. Daarnaast kunnen zowel de beregeningstijden als het waterbudget ingesteld worden.

Heeft je beregeningsinstallatie meer dan 4 groepen of wil de deze achteraf uitbreiden? Geen probleem met de Hunter Pro-C uitbreiding modules. Met de Hunter Pro-C 3 stations uitbreiding of Hunter Pro-C 9 stations uitbreiding is de beregeningcomputer gemakkelijk uit te breiden tot maximaal een 16 stations beregeningcomputer.

Hunter X-CORE

De Hunter X-CORE is de voorloper op de Hunter X2. Het verschil tussen beide beregeningcomputers is dat deze controller niet kan worden uitbereid met een WiFi ontvanger.

Wel is het mogelijk om de Hunter X-CORE computer te koppelen met de Hunter sensoren. Kies bijvoorbeeld voor de Hunter regensensor om de ingestelde beregeningsschema’s aan te passen op de actuele weersverwachting, de Hunter Solar sensor voor aanpassing daarvan op verdamping of voor de Hunter vochtigheidssensor om de beregeningsschema’s aan te passen naar de actuele bodemvochtigheid. Met deze toevoegingen om je beregeningsinstallatie bespaar je eenvoudig op je waterverbruik én ben je er van verzekerd dat je tuin niet te veel water krijgt in plaats van te weinig!

De Hunter X-CORE serie is verkrijgbaar in de uitvoeringen: Hunter X-CORE 201i, Hunter X-CORE 401i, Hunter X-CORE 601i en de Hunter X-CORE 801i.

Hunter Eco Logic

De meest goedkope oplossing voor een geautomatiseerde beregeningsinstallatie voor binnen is de Hunter Eco Logic. Dit model beregeningscomputer is leverbaar in de uitvoering Hunter Eco Logic – 4 stations en Hunter Eco Logic – 6 stations.

De beregeningcomputer kan worden ingesteld met 3 programma’s met 4 starttijden. De maximale looptijd van een programma is 4 uur.

Om water te besparen kan de Hunter Eco Logic worden uitgebreid met bijbehorende Hunter sensoren. Dit kan een Hunter solar sensor, een Hunter mini-click regen sensor of een Hunter vochtigheidssensor zijn.

Rainbird ESP-RZXe

De Rainbird ESP-RZXe serie is met zijn digitale display eenvoudig in te stellen. Daarnaast is deze serie beregeningcomputers WiFi ready. Met de Rainbird LNK2 WiFi & Bluetooth module kan er middels de Rainbird app contact worden gemaakt met de beregeningscomputer. Hierdoor kan het ingestelde beregeningsschema op elk moment van de dag, overal op de wereld worden aangepast.

Een ander voordeel van deze koppeling is mogelijkheid om de beregeningsschema automatisch aan te laten passen aan de weerberichten van plaatselijke weerstations. Deze automatische aanpassing kan een waterbesparing tot wel 30% opleveren!

Wil je nog meer water besparen? Dan kun je gebruik maken van de Rainbird flowmeter, Rainbird bodemvochtigheid sensor of de Rainbird regen/vorst sensor.

De beregeningscomputer wordt aangesloten op 230v, maar door gebruik te maken van 2 AAA batterijen houdt de beregeningscomputer de instellingen vast bij stroomuitval.

De Rainbird ESP-RZXe is verkrijgbaar in de uitvoeringen: Rainbird ESP-RZXe4i, Rainbird ESP-RZXe6i en Rainbird ESP-RZXe8i.

Hunter X2 wand module

Heb je een Hunter X2 beregeningscomputer en wil je deze uitbreiden met Wifi ontvanger om de beregeningscomputer aan te kunnen sturen middels de Hunter app? De Hunter X2 wand module kan in de computer worden geklikt, waarna deze verbonden kan worden.

Je besteld de Hunter wandmodule hier.

Rainbird LNK Wifi en Bluetooth module

Heb je een beregeningscomputer uit de Rainbird ESP-RZXe serie en wil je deze aan kunnen sturen middels de Rainbird app? Bereid de Rainbird sproeicomputer dan uit met de Rainbird LNK2 module. De LNK module kan gemakkelijk in de sproeicomputer worden geklikt. Vervolgens dient er verbinding te worden gemaakt met je Wifi en kan de app worden geïnstalleerd!

De Rainbird LNK2 module vind je hier.

Vragen of keuzehulp?

Persoonlijke klantbegeleiding staat bij ons voorop! Wij helpen dan ook graag bij het kiezen van het juiste product voor jouw situatie! Stuur ons gerust een mail met jouw vraag of neem telefonisch contact met ons op. Op werkdagen zijn wij te bereiken tussen 08:00 en 17:00 uur.

X

Bericht: JavaScript is vereist voor deze inhoud.