Doe het zelf: beregeningssysteem bouwen

Verdeelblok voor beregeningssysteem

Doe het zelf: beregeningssysteem bouwen

Bent u nou super handig en wilt u graag zelfstandig uw eigen beregeningssysteem in elkaar zetten, gebruik dan ons stappenplan!

beregeningssysteem

In de bovenstaande afbeelding is een beregeningssysteem overzichtelijk te zien als geheel. Ik vertel u verder welke koppelingen en benodigdheden waar zitten, dit doe ik doormiddel van pijlen.

 

 

Onderdeel 1: Verdeelblok. Dit is een van de hoofdonderdelen die u nodig heeft voor het systeem. Een verdeelblok is een voor-gemonteerd hulpstuk waar magneetkleppen, tyleenkoppelingen, kogelkranen, etc. op aangesloten kunnen worden. Door de compacte uitvoering is er weinig ruimte nodig bij het installeren en is het eenvoudig aan een muur te bevestigen of in een put te plaatsen. Het verdeelblok wordt als één geheel verkocht. Dit is al in elkaar gezet, u hoeft dit dus niet meer zelf te doen.

Onderdeel 2: Verloopsok PP, 3/4″x1/2″ binnendraad. Deze PP koppeling is een verloopsok. Draai deze koppeling aan op het verdeelblok.

Onderdeel 3: Koppeling 20×3/4 buitendraad. Het is tevens altijd van belang om de juiste koppelingen voor uw tuinberegening te gebruiken, let hier op! Draai deze koppeling aan in de verloopsok die u net bevestigd heeft aan het verdeelblok.

Onderdeel 4: Tyleenleidingen. Deze leidigingen worden ondergronds gebruikt en zijn bestand tegen vorst en druk van de grond. Ze zijn soepel, sterk en zorgen ervoor dat ze de grond niet indeuken. Op deze manier blijft de watertoevoer constant. Het kan voorkomen dat u de tyleenleiding op maat moet knippen, om het gewenste formaat te bereiken. Als dit gelukt is, kunt u de leiding in de koppeling 20×3/4 buitendraad draaien.

Onderdeel 5: Knie 20×20. Deze knie koppeling wordt gebruikt om een bocht in het systeem mogelijk te maken. Draai deze stevig aan op de tyleenleiding en zorg ervoor dat er geen water kan ontsnappen.

 

Heeft u nog vragen over het in elkaar zetten van uw eigen beregeningssysteem, wij helpen u graag! Neem contact met ons op via: 085- 022 0043

Deel dit berichtGeef een reactie

X