Rijbak beregeningsinstallatie

Rijbak beregeningsinstallatie

Veel mensen zijn bekend met het drainagesysteem in paardenbakken. Dit wordt tegenwoordig vaak gecombineerd met beregeningsinstallaties, zodat u verzekerd bent van een goede conditie van uw rijbak. Daarnaast is een goede ondergrond belangrijk voor de gezondheid van paard en ruiter.

 

Wat zijn de voordelen van een rijbak beregeningsinstallatie?

De zomers worden steeds droger en deze weersinvloeden hebben ook betrekking op de rijbakken, paddocks en weides. De grote hoeveelheid stof bij droogte is benauwend en simpelweg onplezierig om in te rijden. Daarnaast is het slecht voor de longen van paard en ruiter. De conditie van een rijbak gaat achteruit als de bovenlaag van de rijbak verwaait, het paard loopt dat op een zware ondergrond. Dit resulteert in een verhoogde kans op blessures. Daarnaast is het rijden in een te natte rijbak ook niet prettig. Wellicht heeft u al een drainage systeem, maar dit houdt uiteraard niet in dat hij het overige water overal evengoed kan afvoeren.

 

Hoe werkt het?

Hoe werkt nou zo’n systeem en hoe zorgen we dat de paarden zich niet verwonden of de sproeiers kapot maken? Wij maken gebruik van pop-up sproeiers. Dit houdt in dat de sproeiers bij waterdruk uit de stijgbuis komen om te sproeien. Zodra hij zijn ingestelde programmatijd heeft gesproeid, slaat de pomp af. Hierdoor is er geen waterdruk meer en zakt de sproeier terug in zijn stijgbuis. Dit houdt in dat de sproeiers onder het ‘maai-dek’ worden geplaatst in de wei. In een paddock of rijbak kunnen deze sproeiers eventueel ook op de palen geplaatst worden. De sproeiers worden aan de buitenkant van de palen bevestigd. Deze kunnen de binnenkant van de bak sproeien zodra ze uit de stijgbuis komen bij waterdruk.

 

Beregenen van voetbalveld

Beregenen van weide

 

 

 

 

 

Paardrijbak beregening

Buitenbak beregening

 

 

 

 

 

 

 

Vragen of keuzehulp?

Persoonlijke klantbegeleiding staat bij ons voorop! Wij helpen dan ook graag bij het kiezen van het juiste product voor jouw situatie! Stuur ons gerust een mail met jouw vraag of neem telefonisch contact met ons op. Op werkdagen zijn wij te bereiken tussen 08:00 en 17:00 uur.

Deel dit bericht



Geef een reactie

X