Twijfels over een tuinberegeningssysteem?

sproeiplan

Twijfels over een tuinberegeningssysteem?

Een beregeningssysteem is ideaal als je niet altijd aanwezig kunt zijn of de mogelijkheid hebt om jouw tuin van de beste onderhoud te voorzien. Vooral in de warme zomerdagen bent je veel tijd kwijt aan het regelmatig watergeven van jouw gazon of planten.  Met de beregeningssystemen van MijnTuinbereging kun je automatisch jouw tuin beregenen naar een gewenste tijd. Naast dat hebben wij voor ieder budget een oplossing. Met een adviesgesprek kunnen wij de mogelijkheden voor jouw tuin bespreken. Ook wanneer je overweegt het systeem zelfstandig aan te leggen helpen wij je graag.

 

Om natuurlijke regenval zo goed mogelijk na te bootsen met tuinberegening, wordt er met een aantal dingen rekening gehouden. Zo is de waterdruk, debiet, drukverlies, keuze en de afstand van de sproeiers een belangrijk onderdeel. Bij het ontwerpen kijken wij ook naar de bodemsamenstelling, wind en schadepercentage. Dit zijn allemaal onderdelen om een zo optimaal en efficiënt mogelijke beregening te realiseren in jouw tuin.

 

Wil je toch jouw eigen beregeningssysteem aanleggen, dan hebben wij wat tips:

  • Wij krijgen vaak de vraag hoe diep je moet graven voor de aanleg van een Tyleenleiding. Het antwoord is: ongeveer een halve meter diep.
  • Let op bij het aanleggen dat de sproeiers niet op de tegels sproeien, het water kan namelijk een ijzeraanslag veroorzaken. Dit komt door de ijzerconcentratie in het grondwater.
  • Wij hebben een gratis e-book beschikbaar als handleiding!

 

Uiteraard kunnen wij je helpen bij elke stap van het proces.

 

 

Nog twijfels over een tuinberegeningssysteem of heeft u vragen, neem gerust contact met ons op.

Maak ook gerust een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek voor jouw tuin, wij helpen je graag.

Deel dit berichtGeef een antwoord

X