Knieën

Deze knieën worden gebruikt voor de aanleg van een beregeningssysteem. Zo kan er een bocht gelegd worden zonder de tyleenleiding te beschadigen.

Heb je vragen, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag! 085 022 00 43

Knie koppeling

Bij het aanleggen van een beregeningsinstallatie zijn tyleen koppelingen onmisbaar.

Een knie koppeling kan voor verschillende doeleinde worden gebruikt. Hoe de verschillende knieën gebruikt worden lees je hier!

Knie 90°

De knie 90° wordt gebruikt bij het leggen van bochten in het leidingnetwerk. Hoewel een tyleenleiding gemakkelijk gebogen kan worden, raden wij het af om bochten te maken zonder koppelingen. Dit om te voorkomen dat er een knik in de leiding ontstaat en de waterdruk af neemt.

Wij adviseren daarom om bij het leggen van een bocht altijd gebruik te maken van een knie 90°.

Knie 90° binnendraad

De knie 90° binnendraad wordt gebruikt om een sproeier op het uiteinde van een tyleenleiding te monteren. De zijde met de blauwe moer kan op de tyleenleiding worden gemonteerd. Op de zijde met schroefdraad kan een swingjoint worden gedraaid.

Een swingjoint is een handig hulpmiddel bij het in hoogte afstellen van de sproeiers, wanneer de gemaakte sleuf niet op alle plekken even diep ligt. Meer informatie over swingjoints en hoe deze het aanleggen van een bewegingssysteem veel makkelijker maken? Je leest er hier alles over.

Knie 90° buitendraad

De knie 90° buitendraad wordt gebruikt om een sproeier aan het uiteinde van en tyleenleiding te monteren zónder gebruik te maken van een swingjoint.

Deze knie koppeling kan aan de zijde met de blauwe moer op het einde van de tyleenleiding worden gemonteerd. Op de zijde met buitendraad kan direct een sproeier worden gedraaid.

Wanneer je er voor kiest om zonder swingjoints te werken, is het belangrijk dat de gegraven sleuf op alle plekken even diep ligt.

Let op: wij hebben swingjoints en sproeiers met verschillende aansluit maten in ons assortiment. Let bij het bestellen van de juiste koppeling goed op de maat van je swingjoint en/of sproeier.

Vragen en opmerkingen?

Heb je vragen over onze producten of ontvang je graag advies over de juiste afmeting? Stuur gerust een mail met jouw vraag of neem telefonisch contact met ons op. Wij zijn op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 bereikbaar op: 085 022 00 43.

Weet je niet waar je moet beginnen? Wij helpen je ook graag bij het maken van een sproeiplan. Hierbij berekenen wij de capaciteit van het water met de juiste hoeveelheid sproeiers per sproeigroep.

X