T-stukken

De t-stukken zijn een van de meest gebruikte tyleen koppelingen. Verkrijgbaar in verschillende diameters in onze webshop!

Heb je vragen, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag! 085 022 00 43

T-stuk

T-stukken zijn in de meeste leidingnetwerken onmisbare koppelingen. Dit is dan ook een van de meest gebruikte type koppeling. De t-stukken zijn leverbaar in 4 verschillende uitvoeringen: (normale) t-stuk, verloop t-stuk, t-stuk binnendraad en t-stuk buitendraad. Alle uitvoeringen zijn leverbaar in verschillende maten.

De meest gangbare maten van deze koppelingen zijn te vinden in onze webshop. Staat de gewenste maat er toch niet tussen? Neem gerust contact met ons op. In veel gevallen kunnen wij ook afwijkende maten leveren.

T-stuk 90°

De t-stuk 90° heeft 3 x tyleenleiding aansluitingen. Deze koppeling kan gemakkelijk worden bevestigd op deze leiding: draai het blauwe kapje kan van de koppeling en schuif deze (met de kleine kant eerst) over de leiding heen. Vervolgens kan het uiteinde van de leiding in de koppeling worden gedrukt.

Advies is om deze verbinding altijd te omwikkelen met teflontape, om lekkage aan de verbinding te voorkomen. Het blauwe kapje kan weer op de koppeling worden gedraaid en de verbinding is gemakt.

Wanneer wordt er een normale t-stuk gebruikt? Een t-stuk 90° wordt gebruikt bij het maken van een t-splitsing in je leidingnetwerk. Sproeiers hoeven namelijk niet in een rij, achter elkaar worden gelegd. Vaak wordt er gekozen om de route van het water zo kort mogelijk te houden. Een t-stuk biedt in dat geval uitkomst!

Verloop t-stuk

Verloop t-stukken kunnen ook op 3 tyleenleidingen worden bevestigd. Hoe de bevestiging van deze leidingen werkt lees je onder het kopje ‘t-stuk’ terug.

Mijn-Tuinberegening adviseert om voor het gehele systeem één de zelfde diameter tyleenleiding te gebruiken, om drukverschil/drukverlies binnen de installatie te voorkomen. Echter kan dit niet in elke situatie worden waar gemaakt. In dat geval kan er worden gekozen voor een verloop t-stuk. Met deze koppeling kan er een splitsing in het leidingnetwerk worden gemaakt.

T-stuk binnendraad

Een t-stuk met binnendraad kan aan twee zijden worden bevestigd op een tyleenleiding. Één aansluiting van deze koppeling is voorzien van binnen schroefdraad.

Wanneer wordt een t-stuk met binnendraad gebruikt? Deze koppeling wordt vaak gebruikt op het punt waar een sproeier komt en de leiding door moet lopen naar een volgende sproeier. De koppeling wordt met de schroefdraadzijde omhoog in de grond geplaats, waarna de tyleenleidingen aan beide zij kunnen worden aangesloten. In de bovenzijde kan een swingjoint worden gedraaid, welke het afstellen van de hoogte van de sproeiers gemakkelijker maakt.

Let er bij het kiezen van een t-stuk binnendraad op dat je niet alleen de juiste diameter voor de tyleen aansluiting kiest, maar ook de juiste schroefdraad aansluiting. De schroefdraad aansluiting verschilt namelijk per swingjoint.

T-stuk buitendraad

Een t-stuk met buitendraad kan aan twee zijden worden bevestigd op een tyleenleiding. De andere aansluiting van deze koppeling is voorzien van buitendraad.

Deze t-stuk wordt minder vaak dan de andere types t-stukken gebruikt en kan op een koppeling met binnendraad worden gedraaid.

Vragen of keuzehulp?

Persoonlijke klantbegeleiding staat bij ons voorop! Wij helpen dan ook niet alleen graag bij het kiezen van het juiste product in jouw situatie. Stuur ons gerust een mail met jouw vraag of neem telefonisch contact met ons op. Op werkdagen zijn wij te bereiken tussen 08:00 en 17:00 uur.

X

Bericht: JavaScript is vereist voor deze inhoud.