Verloop koppelingen

Deze verloop koppelingen worden gebruikt om eenvoudig verschillende maten leiding aan elkaar te bevestigen, zodat er een goede waterdoorloop is.

Heb je vragen, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag! 085 022 00 43

Verloop koppeling

Bij het leggen van beregeningsinstallaties worden veel koppelingen gebruikt. Wij adviseren eigenlijk vrijwel altijd om de installatie met één zelfde diameter te leggen, om drukschommelingen en drukverlies binnen de installatie te voorkomen.

In de praktijk is dit echter niet altijd haalbaar. Vandaar dat je bij ons ook verloopkoppelingen kunt vinden.

Wanneer worden deze koppelingen gebruikt?

Op het moment dat je binnen je beregeningsinstallatie gebruik wil maken van druppelleidingen, kunnen verloopkoppelingen handig zijn!

Een druppelleiding is een bovengrondse leiding. De leiding is niet bestand tegen de druk van het zand, wanneer hij ingegraven zou worden. Daarnaast is een druppelleiding rondom voorzien van kleine gaatjes, welke het water uit de leiding langzaam en gelijkmatig laat druppelen. Hierdoor is het niet mogelijk om deze leiding direct vanaf de pomp, ondergrond door te laten lopen naar de andere kant van de tuin.

In dergelijke situaties kies je er daarom voor om (ondergronds) een tyleenleiding vanaf de pomp naar het gewenste punt in de tuin te leggen. Tyleenleidingen zijn sterk, vorstbestendig en lekken niet, maar hebben meestal een grotere diameter dan de druppelleidingen.

Om beide leidingen met elkaar te kunnen verbinden, kan gebruik worden gemaakt van verloopkoppelingen.

Vragen of keuzehulp?

Persoonlijke klantbegeleiding staat bij ons voorop! Wij helpen dan ook niet alleen graag bij het kiezen van het juiste product in jouw situatie. Stuur ons gerust een mail met jouw vraag of neem telefonisch contact met ons op. Op werkdagen zijn wij te bereiken tussen 08:00 en 17:00 uur.

X

Bericht: JavaScript is vereist voor deze inhoud.