Benodigdheden

Zoek je benodigdheden voor de tuinberegeningsinstallatie in jouw tuin? Mijn-Tuinberegening heeft een ruim assortiment met lijm, reiniger en tape.

Heb je vragen, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag! 085 022 00 43

Benodigdheden en gereedschap

Naast een pomp, een verdeelblok, slangen, leidingen, koppelingen en sproeiers heb je ook nog wat klein materiaal nodig om het geheel (lekvrij) aan te sluiten.

Benodigdheden

Zo wordt geadviseerd om teflontape om koppelingen met schroefdraad te gebruiken, om er zeker van te zijn dat de aansluiting niet kan gaan lekken.

Voor een optimale hechting bij het verlijmen van pvc fittingen, moffen en buizen adviseren wij om deze materialen vooraf met Griffon PVC reiniger te reinigen en ontvetten. Vervolgens kunnen deze materialen met Griffon PVC lijm aan elkaar worden gelijmd. Zowel de reiniger, als de lijm zijn verkrijgbaar in verschillende grootte.

Gereedschap

Naast tape, reiniger en lijm heb je ook gereedschap nodig bij het aanleggen van een beregeningssysteem. Veel van dit gereedschap hebben de meeste huishoudens al in de gereedschapskist zitten. Vandaar dat wij enkel ‘niet standaard’ gereedschap in onze webshop verkopen dat je wél nodig hebt.

Om een stuk van een tyleenleiding af te halen, hoef je niet met een zaag in de weer te gaan. Met de tyleenknipper knip je eenvoudig een stuk tyleenleiding af. Doe dit zo recht mogelijk om lekkages te voorkomen! Wij adviseren om na het knippen van de leiding met de leidingknipper altijd een afbramer langs de tyleenleiding te halen.

De afbramer kan met de hand worden gebruikt, of op de boormachine worden bevestigd en zorgt er voor dat de randen van een tyleenleiding afgeschuind worden.

Hierdoor is het plaatsen van een koppeling op deze leidingen makkelijker.

Een ander voordeel van het gebruik van een tyleen leidingknipper en afbramer is dat de kans op lekkages aanzienlijk kleiner is. Door het gebruik van dit gereedschap is de kans op rafels aan het uiteinde van de leiding namelijk veel kleiner, waardoor de leiding gemakkelijker recht op de koppeling kan worden geplaatst.

Tot slot vind je hier de Hunter instelsleutel en Hunter MP tool. Deze hulpstukken worden gebruikt bij het instellen van sproeihoeken en sproeiafstanden.

Vragen of keuzehulp?

Persoonlijke klantbegeleiding staat bij ons voorop! Wij helpen dan ook graag bij het kiezen van het juiste product voor jouw situatie! Stuur ons gerust een mail met jouw vraag of neem telefonisch contact met ons op. Op werkdagen zijn wij te bereiken tussen 08:00 en 17:00 uur.

X

Bericht: JavaScript is vereist voor deze inhoud.