Eindkap

Deze eindkap wordt gebruikt bij de aanleg van een beregeningssysteem. Zo kan er een extra groep aangelegd en afgedopt worden voor toekomstig gebruik.

Heb je vragen, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag! 085 022 00 43

Eindkap beregeningsinstallatie

Soms kan een beregeningsinstallatie niet in één keer gelegd worden. Misschien is het project te groot, weet je nog niet wat je met een stuk tuin in de toekomst wilt gaan doen of moet een stuk tuin nog aangepakt worden.

Maar het kan natuurlijk ook voorkomen dat er een beregeningsinstallatie in het verleden aangelegd is, maar er een stuk is welke in de toekomst niet meer beregend hoeft te worden omdat hier bijvoorbeeld straatwerk voor in de plaats komt te liggen.

Het is dan zonde als je op een later moment de hele beregeningsinstallatie (en je tuin!) weer overhoop moet gaan halen..

Gebruik een eindkap!

De oplossing: de eindkap! Met de eindkap kan er een groter verdeelblok worden aangeschaft dan op dat moment nodig is voor de installatie. De groep uitgangen welke op dat moment nog niet gebruikt worden kunnen middels een eindkap worden afgedicht. Dit voorkomt dat een verdeelblok in de toekomst vernieuwd moet worden.

Beregening later uitbereiden

Vaak wordt er gekozen om de magneetkleppen in dit geval voor de niet gebruikte groepen achterwegen te laten. Deze kunnen op een later moment ook aangeschaft worden, maar bij de aanschaf van de beregeningscomputer wordt er in de meeste gevallen wel gekozen voor een computer met meerdere groepen.

In andere gevallen wordt de groep wel alvast aangelegd. Afhankelijk van de situatie moeten er meestal meerdere leidingen de zelfde kant op door één sleuf. Met een eindkap op het punt waarvandaan verder gegaan moet worden kan later een rechte koppeling aangesloten worden om het bestaande deel met het nog aan te leggen deel te verbinden.

Hoe sluit je een eindkap aan?

De blauwe kap kan van de koppeling los worden gedraaid en om de leiding heen worden geschoven. Vervolgens kan de tyleenleiding in de koppeling worden gedrukt. Wij adviseren om deze verbinding af te dichten met teflon tape. Dit voorkomt eventuele lekkage. De blauwe kap kan vervolgens weer op de koppeling worden gedraaid, en de verbinding is gemaakt!

Vragen of keuzehulp?

Persoonlijke klantbegeleiding staat bij ons voorop! Wij helpen dan ook graag bij het kiezen van het juiste product voor jouw situatie! Stuur ons gerust een mail met jouw vraag of neem telefonisch contact met ons op. Op werkdagen zijn wij te bereiken tussen 08:00 en 17:00 uur.

X

Bericht: JavaScript is vereist voor deze inhoud.