Knie 90°

Deze knie 90° wordt gebruikt bij de aanleg van een beregeningsysteem. Zo kan er eenvoudig een bocht gelegd worden zonder de tyleenleiding te beschadigen.

Heb je vragen, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag! 085 022 00 43

Knie 90°

Tyleenleidingen zijn gemakkelijk te bewerken leidingen. Ze zijn flexibel, waardoor je er prima een bocht mee in je leidingwerk zou kunnen maken.

Ondanks dat tyleen een sterk materiaal is, is de kans groot dat de leiding hierdoor beschadigd. Bij het ombuigen van deze leiding ontstaat er namelijk een vernauwing welke zou gaan kunnen scheuren.

Daarnaast zorgt deze vernauwing in de leiding ook voor drukverlies en dus minder waterafgifte van de sproeiers. Op de plek van vernauwing kan er namelijk minder water door de leiding dan op plekken waar de leiding wel zijn volledige diameter heeft.

Wij adviseren daarom om bij elke bocht (of je nu een haakse bocht of kleine buiging moet maken) gebruik te maken van een knie 90°.

De knie 90° is gemakkelijk te verwerken

– Draai de blauwe kap los en schuif deze over de tyleenleiding heen.
– Druk het einde van de leiding stevig in de zwarte behuizing van de koppeling. Zorg er voor dat de leiding recht afgeknipt is (de tyleenknipper kan hierbij helpen) en schuin de randen af  met de afbramer. Dit voorkomt lekkages.
– Voorzie de verbinding van teflontape. Ook dit ter voorkoming van lekkages.
– De blauwe kap kan nu weer terug op de koppeling worden gedraaid.

Je verbinding is gemaakt!

Vragen of keuzehulp?

Persoonlijke klantbegeleiding staat bij ons voorop! Wij helpen dan ook graag bij het kiezen van het juiste product voor jouw situatie! Stuur ons gerust een mail met jouw vraag of neem telefonisch contact met ons op. Op werkdagen zijn wij te bereiken tussen 08:00 en 17:00 uur.

X

Bericht: JavaScript is vereist voor deze inhoud.