Paardrijbak beregening (buitenbak)

Paardrijbak beregening door installatie van Mijn-Tuinberegening.nl

Veel mensen zijn bekend met het drainagesysteem in paardenbakken. Dit wordt tegenwoordig vaak gecombineerd met beregeningsinstallaties, zodat u verzekerd bent van een goede conditie van uw rijbak.

Waarom uw rijbak beregenen?
De weerinvloeden spelen hier een grote rol. De grote hoeveelheid stof bij droogte is benauwend en simpelweg onplezierig om in te rijden. Wanneer de bovenlaag van de buitenrijbak verwaait loopt uw paard op een zware ondergrond, welke de kans op blessures verhogen. Daarnaast is het rijden in een te natte rijbak ook niet prettig. Ondanks dat u (eventueel) een drainagesysteem heeft, houdt dit niet in dat deze al het overige water kan afvoeren.

Voordelen van onze systemen:

  • Om blessures bij uw paard én uzelf te voorkomen
  • Om de rijervaring te verbeteren
  • Om een droge en stoffige bodem te voorkomen
  • Het vochtgehalte altijd op peil dankzij onze beregeningsinstallaties
  • Langere levensduur van uw rijbak
  • Milieuvriendelijk systeem
  • Handmatig of geautomatiseerd systeem
  • Zelf aanleggen of laten doen door onze professionals

Paardrijbak beregeningPaardrijbak beregening

Gespecialiseerde beregening voor buitenbakken, springtuinen en weilanden.
Om een goede prestatie te verwezenlijken is het belangrijk om een goede ondergrond te hebben die vrijwel stofvrij is. Onze beregeningsinstallatie zorgen ervoor dat u kan genieten van uw paard en intensief kan trainen, zonder dat de luchtwegen geïrriteerd raken of er sprake is van blessures door een te zware of natte ondergrond. Een goede rijbak is duur en door onze beregeningssystemen kunnen we de levensduur aanzienlijk verlengen. Het zand blijft beter liggen en de ondergrond wordt voldoende bevochtigd (zodanig dat het niet te zwaar wordt om te rijden).

Handmatig of geautomatiseerd?
Doordat het systeem compleet op uw wensen wordt afgestemd , kunt u zelf aangeven of u een handmatig of geautomatiseerd systeem wilt.

Als u voor een handmatige beregeningssysteem kiest, dan zal u handmatig de kogelkraan om moet zetten, zodat het water gaat stromen. Wanneer u voor een automatische beregening kiest dan stelt u de gewenste sproeitijd in en gaat dit allemaal automatisch. U hoeft dit eenmalig in te stellen en de computer onthoudt de rest, maar mocht u dit toch willen aanpassen dan is het mogelijk om dit van afstand te regelen.

Vrijwel onzichtbaar
De leidingen worden weggewerkt in de bakranden of ingegraven. Door gebruik te maken van pop-up sproeiers zijn deze vrijwel onzichtbaar. De sproeiers zakken terug in de huls zodra er geen watervraag is.

Vragen of keuzehulp?

Persoonlijke klantbegeleiding staat bij ons voorop! Wij helpen dan ook graag bij het kiezen van het juiste product voor jouw situatie! Stuur ons gerust een mail met jouw vraag of neem telefonisch contact met ons op. Op werkdagen zijn wij te bereiken tussen 08:00 en 17:00 uur.

 

Whitepaper
E-book MT rijbakberegening

X

Bericht: JavaScript is vereist voor deze inhoud.