Kogelkraan Tyleen x PVC

Een kogelkraan tyleen x pvc kan worden gebruikt voor een handmatige bediening van de groepen.

Heb je vragen, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag! 085 022 00 43

 

Kogelkraan tyleen x pvc

Een kogelkraan tyleen x pvc kan worden aangesloten op een tyleenslang en pvc buis.

Een kogelkraan is een kraan die door middel van een kogel wordt afgesloten. Met een kogelkraan kan je stromend water snel afsluiten: je opent of sluit de kraan met een kwartslag. Dit gebeurt door middel van een kogel die in de kraan zit en om zijn as loodrecht op de boring draait. Wanneer de kogel 90 graden draait, sluit de kraan het stromende water af of opent hij, zodat het water er doorheen kan stromen.

Deze kogelkraan tyleen x pvc is uitsluitend geschikt voor het regelen van de doorvoer van water. Gebruik deze kraan nooit voor gas!

Hoe sluit je de kogelkraan tyleen x pvc aan?

De zijde met de blauwe kap kan worden aangesloten op een tyleenleiding. De blauwe kap kan van de koppeling af worden gedraaid en om de leiding worden geschoven. De tyleenleiding kan nu in de koppeling worden gedrukt. Let er hierbij op dat de leiding recht in de koppeling zit. Om lekkage te voorkomen adviseren wij om deze verbinding met teflontape in te tapen. Vervolgens kan de blauwe kap terug op de koppeling worden gedraaid. De tyleen verbinding is nu gemaakt.

De verbinding aan de andere zijde is voor een koppeling met een pvc buis. Wij adviseren om de aansluitpunten van beide producten eerst vet vrij te maken met de PVC reiniger. Dit zorgt voor een betere hechting van het materiaal. Gebruik vervolgens de PVC lijm om de PVC buis aan de koppeling te verlijmen.

Afwijkende maat nodig?

Wij hebben een groot assortiment tyleen koppelingen en pvc koppelingen. De meest gebruikte koppelingen kan je vinden in onze webshop, maar kan je de gewenste maat koppeling niet vinden? Neem gerust contact met ons op! Wij kunnen ook afwijkende maten van deze koppelingen leveren.

Vragen of keuzehulp?

Persoonlijke klantbegeleiding staat bij ons voorop. Wij helpen dan ook graag bij het kiezen van het juiste product voor jouw situatie! Stuur ons gerust een mail met jouw vraag of neem telefonisch contact met ons op. Op werkdagen zijn wij te bereiken tussen 08:00 en 17:00 uur.

X