Beregeningsysteem opstarten

Mijn-Tuinberegening: zomer klaar maken beregeningsysteem.

Het seizoen gaat weer beginnen!

De vorst is zo goed als weg, de lente komt er aan! Dit betekent dat het weer tijd gaat worden om jouw huidige beregeningsysteem aan te sluiten en te controleren op schade.

Maar je beregeningsysteem opstarten: hoe doe je dat nu eigenlijk?

Opstarten beregeningsysteem voor het nieuwe seizoen

En opstarten van je beregeningsysteem voor het nieuwe seizoen is vrij eenvoudig.

Voordat alles weer wordt aangesloten is het belangrijk om alle sproeiers te controleren. Wij adviseren om de sproeiers elk jaar los te halen en de filters in de sproeiers schoon te maken. De filters die in onze sproeiers zitten zijn er eenvoudig uit te halen. Deze kan je het beste even onder een koude kraan of in een emmer schoonspoelen. Vervolgens kunnen de filters weer eenvoudig weer in de sproeier worden terug geplaatst. Als het filter weer in de sproeier zit, moet de sproeier opnieuw worden afgesteld met de Hunter instelsleutel of Hunter MP tool.

Als alle sproeiers weer schoongemaakt en afgesteld zijn, kan de pomp of kraan weer worden aangesloten.

Mocht je een sproeicomputer hebben, kijk dan nog even of het sproeiprogramma er nog goed in staat. Dit is per groep in een oogopslag te zien. Wil je toch aanpassingen doorvoeren in het schema? De meeste sproeicomputers zijn eenvoudig te wijzigen.

Als dat allemaal klaar is kan het (sproei)seizoen weer beginnen!

Hulp nodig?

Kom je er zelf niet uit of wil je het liever door ons laten doen? Wij helpen je natuurlijk graag bij het opstarten van je beregeningsysteem, zodat je komend seizoen van een mooie, groene tuin kunt gaan genieten.

Neem hiervoor gerust contact met ons op. Wij zijn op kantoordagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 op 085 022 00 43.

 

 

 

Deel dit berichtGeef een reactie

X

Bericht: JavaScript is vereist voor deze inhoud.