Koppelingen

Wij bieden een breed scala aan koppelingen voor elk beregeningssysteem. Heb je vragen, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag! 085 022 00 43

Op zoek naar Cepex tyleen koppelingen? Neem ook eens een kijkje op onze uitverkooppagina.

Koppelingen

Mijn-Tuinberegening heeft veel verschillende soorten koppelingen in het assortiment. Maar wanneer gebruik je welke koppeling?

Aanboorzadel

Een aftakking in een PVC drukbuis of tyleenleiding maken, zónder de buis door te zagen? Een aanboorzadel is eenvoudig om de buis of leiding te bevestigen, waarna er enkel een gat in het aanboorzadel geboord hoeft te worden om het gewenste hulpstuk aan te kunnen sluiten. De meest gangbare formaten aanboorzadels vind je in onze webshop.

Kunststof koppeling

Op zoek naar een kraanstuk, slangverbinder of slangkoppeling? Ook deze kunststof koppelingen zijn verkrijgbaar in onze webshop!

Tyleen koppeling

Zelf een beregeningsinstallatie aanleggen, uitbreiden of een koppeling vervangen? Mijn-Tuinberegening heeft een groot assortiment tyleen koppelingen. Waar deze koppelingen voor worden gebruikt? Losse stukken tyleen kunnen middels een rechte koppeling met elkaar worden verbonden, een knie koppeling wordt o.a. gebruikt voor het maken van bochten, een t-stuk koppeling voor het maken van een aftakking en een eindkap is handig wanneer je graag een open eind wil houden om bijvoorbeeld op een later moment je systeem uit te bereiden.

Naast koppelingen ben je bij Mijn-Tuinberegening ook aan het juiste adres voor een kogelkraan of muurplaat voor het bevestigen van een buitenkraan.

Om drukverlies te voorkomen, raden wij onze klanten aan om een systeem met dezelfde diameter aan te leggen. Echter kan dit niet altijd voorkomen worden. Daarom bieden wij ook diverse rechte verloopkoppelingen en t-stuk verloopkoppelingen aan.

Bij Mijn-Tuinbergening vinden wij het gebruik van kwalitatief goede materialen erg belangrijk. Waarom wij kiezen voor Cepex koppelingen? De producten zijn van professionele kwaliteit voor een goede prijs, eenvoudig te installeren en onderhoudsvrij!

Momenteel hebben wij ook diverse Cepex koppelingen in de uitverkoop. Voor deze actie geldt: OP=OP

PVC koppeling

Ook voor PVC koppelingen ben je bij Mijn-Tuinberegening aan het juiste adres. Of je nu een PVC draadeind, PVC inzetverloopring, PVC t-stuk of PVC knie zoekt, wij hebben het allemaal in de webshop.

PP Koppeling

PP koppelingen zijn gemaakt van Polypropyleen. Doordat polypropyleen 100% recyclebaar is, is dit het meest milieuvriendelijkste kunststof. Daarnaast zijn pp koppelingen super sterk en daardoor uitermate geschikt voor het gebruik voor tuinberegening.

Verkrijgbaar in verschillende vormen (sok, soknippel, nippel, verloopsok, verloopring en eindkap) en maten.

Druppelleiding koppeling

Om er voor te zorgen dat een druppelleiding op zijn plek blijft liggen, wordt aangeraden om elke halve meter een grondpen 16mm te gebruiken. De perfect passende ronde aansluiting zorgt er voor dat de druppelleiding vast in de border ligt, zonder dat deze beschadigd.

Bij het leggen van druppelleidingen wordt er meestal ook gebruik gemaakt van druppelleiding koppelingen. Zo kan er met een t-stuk 16x16x16 een aftakking worden gemaakt, kunnen losse stukken middels een rechte koppeling met elkaar verbonden worden, worden haakse bochten gemaakt met behulp van een knie 16×16 en gebruik je de eindkap om het uiteinde van de druppelleiding af te dichten.

Messing koppelingen

Met onze messing koppelingen kan er eenvoudig een verbinding worden gemaakt tussen de pompaansluiting en een tuinslang of tussen 2 tuinslangen. De messing slangkoppeling met slangtule van het merk GEKA kan met de slangtule zijden gemakkelijk in de slang worden gedraaid. De andere zijden kan zowel in een normale GEKA messing koppeling, als in een andere messing koppeling met slangtule worden gedraaid.

Daarnaast vind je in deze productcategorie ook een messing tapkogelkraan met slangwartel. Tenzij er eenvoudig op een andere locatie water kan worden gepakt, wordt er vaak gekozen om een extra Messing tapkogelkraan 3/4″ met slangwartel te plaatsen op een extra groep van het verdeelblok van de tuinberegeningsinstallatie. Door op deze extra groep een kogelkraan te plaatsen, kan de watertoevoer vanuit de bron naar deze tapkogelkraan handmatig geregeld worden en is er altijd grondwater beschikbaar om bijvoorbeeld het zwembad te vullen of de tegels af te spuiten.

Snelkoppelventiel

Een snelkoppelventiel, ook wel waterstopcontact genoemd, wordt gebruikt voor het aftappen van water. In combinatie met een insteeksleutel kan er water afgetapt worden. Zodra u de insteeksleutel erin drukt geeft het ventiel gelijk water. Dit is handig om een haspel, sproeier of druppelslang op aan te sluiten. De insteeksleutel en snelkoppelventiel zijn zowel los als in set te koop.

Vragen of keuzehulp?

Persoonlijke klantbegeleiding staat bij ons voorop! Wij helpen dan ook graag bij het kiezen van het juiste product voor jouw situatie! Stuur ons gerust een mail met jouw vraag of neem telefonisch contact met ons op. Op werkdagen zijn wij te bereiken tussen 08:00 en 17:00 uur.

X