Druppelleidingen

Op zoek naar een druppelleiding? Bekijk hier ons aanbod.

Heb je vragen, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag! 085 022 00 43.

Druppelleiding

Naast gazonsproeiers en nevelsproeiers biedt Mijn-Tuinberegening ook druppelleidingen aan. Druppelleidingen worden veelal in borders en onder hagen gebruikt. Het voordeel van een druppelleiding, is dat deze leiding is voorzien van kleine gaatjes. Hierdoor wordt het water langzaam verdeeld en beter opgenomen in de grond. De kans op schade aan de beplanting is hierdoor minimaal.

Een ander voordeel van het gebruik van een druppelleiding, is dat alle beplanting de zelfde hoeveelheid water krijgt. Bij een nevelsproeier komt het nog wel eens voor dat een hogere plant het water van een lagere plant tegenhoudt. Bij het gebruik van een druppelleiding komt het water direct in de grond en dus bij de wortel.

Ga je gebruik maken van een druppelleiding? Mijn-Tuinberegening heeft zowel compenserende als niet-compenserende druppelleidingen in bundels van 50 meter of 100 meter.

Wat is het verschil tussen een compenserende druppelslang en een normale druppelslang?

Het verschil tussen een normale druppelleiding en een compenserende druppelleiding zit hem vooral in het verschil in druk. Een normale druppelleiding is vergelijkbaar met een tuinslang met gaatjes. Deze slag is gewoon hol van binnen. Wanneer deze leiding aan het begin veel druk verliest, blijft er aan het eind van de slang minder druk over. Hierdoor kan het zijn dat beplanting aan het einde van de slang minder water krijgt.

In een compenserende druppelleiding zit een systeem dat er voor zorgt dat er maar een bepaalde hoeveelheid water door de gaatjes naar buiten kan gaan. Hierdoor wordt de bewatering gelijk over de leiding verdeelt en kan deze geen druk verliezen doordat het begin van de slang meer water door laat.

Wil je er zeker van zijn dat alle beplanting evenveel water krijgt? Kies dan voor een compenserende druppelleiding!

Beide leidingen zijn eenvoudig op maat te maken met een tyleenknipper en te koppelen met druppelleiding koppelingen. Met behulp van grondpennen wordt er gezorgd dat de leiding op zijn plaatst blijft. Geadviseerd wordt om deze grondpen elke halve meter te plaatsen.

Vragen of keuzehulp?

Persoonlijke klantbegeleiding staat bij ons voorop! Wij helpen dan ook graag bij het kiezen van het juiste product voor jouw situatie! Stuur ons gerust een mail met jouw vraag of neem telefonisch contact met ons op. Op werkdagen zijn wij te bereiken tussen 08:00 en 17:00 uur.

X

Bericht: JavaScript is vereist voor deze inhoud.