Verdeelblokken

Een verdeelblok is een voor-gemonteerd verdeelstuk waaraan je direct de magneetkleppen of kranen kunt monteren. Deze verdeelblokken worden handmatig door ons op maat gemaakt.

Heb je vragen, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag! 085 022 00 43

Verdeelblokken

Wanneer je tuinberegening uit meerdere groepen bestaat, maak je gebruik van een verdeelblok.

Een verdeelblok wordt (middels een tyleenleiding) aangesloten op de pomp. Aan het verdeelblok beregening of verdeelunit beregening kunnen zowel kogelkranen (handmatige tuinberegening) als magneetkleppen (automatische beregening) worden bevestigd.

De kogelkranen kunnen op het gewenste moment open gedraaid worden, waarna het water door kan stromen naar deze groep. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een pomp in combinatie met een presscontrol, zal de pomp in dit geval automatisch aan slaan.

Kies je voor een automatisch beregening? Dan zullen er aan het verdeelblok magneetkleppen bevestigd moeten worden. Deze magneetkleppen worden middels een signaalkabel verbonden met de sproeicomputer. Door deze verbinding kan de sproeicomputer de magneetkleppen 1 voor 1 open zetten, waarna het water door de leidingen van deze groep zal gaan stromen.

Bij het aanleggen van een beregeningsinstallatie wordt er vaak gekozen voor een verdeelblok met minimaal 1 uitgang meer dan het aantal benodigde groepen. Op deze extra groep kan wordt vaak een kogelkraan met kraantje geplaatst. Reden hiervoor is dat je naast een automatische beregening ook wel eens water wil/kan gebruiken voor andere doeleinde in de tuin.

Het zou natuurlijk zonde zijn als je voor het vullen van een zwembad of het wassen van de auto leidingwater moet gebruiken, terwijl je beschikt over een grondwater pomp!

Omdat wij bij Mijn-Tuinberegening uitsluitend kwaliteit (willen) verkopen, hebben wij er voor gekozen om de verdeelblokken zelf te maken. In de webshop vind je verdeelblokken tot 6 uitgangen. Heb je meer groepen en dus uitgangen nodig? Neem gerust contact met ons op. Wij maken graag een verdeelblok op maat!

Verdeelblok ophangen of in de grond verwerken? Kijk eens bij ons aanbod muurbeugels en kleppenputten.

Vragen of keuzehulp?

Persoonlijke klantbegeleiding staat bij ons voorop! Wij helpen dan ook graag bij het kiezen van het juiste product voor jouw situatie! Stuur ons gerust een mail met jouw vraag of neem telefonisch contact met ons op. Op werkdagen zijn wij te bereiken tussen 08:00 en 17:00 uur.

X