Slangen en leidingen

Voor de aanleg van jouw tuinberegening zijn de slangen en leidingen uiteraard van groot belang! Hieronder vind je alle benodigde slangen en leidingen om jouw beregeningsinstallatie compleet te maken.

Heb je vragen, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag! 085 022 00 43

Bij het leggen van een tuinberegening installatie mogen slangen en leidingen natuurlijk niet ontbreken in je winkelmand. Maar welke slangen en of leidingen heb je nodig?

Zuigslang

Om te beginnen heb je een zuigslang nodig. Deze zuigslang wordt bevestigd aan de waterpomp en vervoert het water van de bron naar de pomp.

Wij bieden de zuigslang 25mm en zuigslang 32mm als complete set aan, die in principe direct op de pomp kan worden bevestigd. Echter adviseren wij om altijd een terugslagklep tussen de zuigslang en pomp te plaatsen. Deze zorgt ervoor dat de zuigslang minder beweegt tijdens het aan- en uitslaan van de pomp, waardoor de zuigslang langer meegaat.

Meer weten over de terugslagklep of direct mee bestellen? Dat kan!

Tyleenleiding

Vanuit de pomp wordt het water middels een tyleenleiding naar de sproeiers vervoerd.

Bij Mijn-Tuinberegening hechten wij veel waarde aan kwaliteitsmaterialen. Vandaar dat wij altijd adviseren om bij het aanleggen van een beregeningsinstallatie gebruik te maken van tyleenleidingen gemaakt van polythyleen (PE). Deze leidingen zijn namelijk eenvoudig te verwerken en verbinden middels een tyleenkoppeling, onderhoudsarm en onwijs sterk. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat de leiding vervormd wanneer deze is ingegraven of dat deze kapot vriest nadat je de beregening winterklaar hebt gemaakt.

Naast de meest gebruikte tyleenleiding 25mm en tyleenleiding 32mm bieden wij ook leidingen met minder gangbare diameters aan in onze webshop. Alle tyleenleidingen in ons assortiment zijn voorzien van een KIWA keurmerk, wat betekend dat deze zijn goedgekeurd voor het transport van drinkwater.

Druppelleiding

Wil je naast gazon en/of border sproeiers ook een druppelleiding gaan leggen? Wij hebben zowel de normale druppelleiding 50 meter en 100 meter, als compenserende druppelleiding 50 meter en 100 meter in ons assortiment. Daarnaast hebben wij ook een ruim assortiment met druppelleiding koppelingen en bijbehorende grondpen 16mm.

Tuinslang

Liever ‘gewoon een gele tuinslang’ in de tuin gebruiken? Deze hebben wij natuurlijk ook gewoon!

Vragen of keuzehulp?

Persoonlijke klantbegeleiding staat bij ons voorop! Wij helpen dan ook graag bij het kiezen van het juiste product voor jouw situatie! Stuur ons gerust een mail met jouw vraag of neem telefonisch contact met ons op. Op werkdagen zijn wij te bereiken tussen 08:00 en 17:00 uur.

X

Bericht: JavaScript is vereist voor deze inhoud.