Kogelkraan Tyleen x Tyleen

Een kogelkraan tyleen x tyleen wordt gebruikt voor het handmatig bedienen van de waterverdeling.

Heb je vragen, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag! 085 022 00 43

Hoe werkt een kogelkraan?

De naam: kogelkraan zegt het al. Het is een kraan die door middel van een kogel wordt afgesloten. Met deze kraan kan je stromend water snel afsluiten. Je opent of sluit de kraan met een kwartslag, dit gebeurt door middel van een kogel die in de kraan zit en om zijn as loodrecht op de boring draait. Wanneer de kogel 90 graden draait, sluit de kraan het stromende water af of opent hij, zodat het water er doorheen kan stromen.

De kogelkraan is leverbaar in de aansluiting tyleen x tyleen en tyleen x PVC

Een handmatige beregeningsinstallatie

Deze kogelkranen Tyleen x Tyleen worden gebruikt om de waterverdeling handmatig te regelen per groep. Het leidingwater of grondwater gaat naar het verdeelblok. Hier wordt een onderverdeling in groepen (sproeisectoren) gemaakt. De kogelkraan kan handmatig open worden gezet, zodat deze specifieke groep op dat moment beregent wordt. Wanneer je de tweede groep wilt gaan beregenen, kan de kogelkraan van de eerste groep gesloten worden en de tweede open worden gezet. Zo kan de gehele tuin in sectoren beregend worden zonder drukverlies.

Extra watertap punt

Bij het aanleggen van een beregeninginstallatie wordt er vaak gekozen voor een extra groep op het verdeelblok. Op deze groep kan dan een waterkraan worden aangesloten. Dit kan handig zijn om bijvoorbeeld je auto te wassen of om een keer het zwembad te vullen.

Om schade bij vorst te voorkomen, wordt er vaak gekozen deze extra groep middels een kogelkraan aan te sturen. Zo kan de groep tijdens de winterperiode afgesloten worden van water.

Let op: de kogelkraan tyleen x tyleen is enkel geschikt voor het regelen van waterdoorvoer. Voor het regelen van de doorvoer van gas en andere vloeistoffen zijn deze koppelingen niet geschikt.

Vragen of keuzehulp?

Persoonlijke klantbegeleiding staat bij ons voorop. Wij helpen dan ook graag bij het kiezen van het juiste product voor jouw situatie! Stuur ons gerust een mail met jouw vraag of neem telefonsich contact met ons op. Op werkdagen zijn wij te bereiken tussen 08:00 en 17:00 uur.

X