PVC

Deze PVC materialen zijn te gebruiken in de aanleg van tuinberegening. Met de verschillende diameters en afmetingen bieden wij een ruim assortiment aan.

Heb je vragen of ben je op zoek naar een andere maat? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag! 085 022 00 43

PVC

Bij het aanleggen van een beregeningsinstallatie kan gebruik worden gemaakt van PVC materialen, zoals een PVC drukbuis, PVC koppelingen, Griffon PVC ontvetter en Griffon PVC lijm.

PVC drukbuis

Een PVC drukbuis kan worden gebruikt voor het transporteren van drinkwater en of water ten behoeve van de tuinberegening. De buizen zijn in verschillende diameters en lengte leverbaar. De meest gangbare maten zijn beschikbaar in onze webshop. Ben je op zoek naar een PVC buis met een andere maat? Neem gerust contact op, wij kunnen ook afwijkende maten leveren.

De door Mijn-Tuinberegening geleverde drukbuizen zijn voorzien van KOMO keurmerk en KIWA keurmerk.

Wat betekent een KIWA keurmerk?

KIWA is een certificerende instantie die de kwaliteit van producten, diensten en systemen test en beoordeelt. Daarnaast testen zij bijvoorbeeld ook industriële en huishoudelijke waterinstallaties. Bovendien moeten deze waterinstallaties voldoen aan bepaalde eisen om over het Kiwa-keurmerk te beschikken. De eisen zijn in brede zin:

Als eerste moeten de waterinstallaties voldoen aan bepaalde eisen op het gebied van veiligheid, doelmatigheid en duurzaamheid.
Ook het productieproces moet voldoen aan kwaliteitsbeheersing.
Hiernaast wordt er voor de Kiwa-keurmerk eisen bijvoorbeeld gekeken naar de aansluitingen en andere duurzame eigenschappen van buizen.

Wanneer de waterinstallatie die wordt getest voor een Kiwa-keurmerk met drinkwater te maken heeft, worden er ook nog wettelijke hygiënische aspecten beoordeeld. Dit betreft de invloed van de drinkwater aftappunten en de toegepaste materialen op de kwaliteit van het drinkwater. Voldoet een waterinstallatie of kraan aan alle deze eisen spreken we van een Kiwa Water Mark in plaatst van een Kiwa-keur.

Wat houdt het KOMO keurmerk in?

De afkorting KOMO staat voor Keuring en Onderzoek van Materialen voor Openbare werken. Vroeger, in de beginjaren van KOMO, stond het kwaliteitskenmerk voor veel verschillende materialen. Tegenwoordig is de Stichting KOMO voornamelijk actief in processen en producten in de bouwsector.

Bovendien verklaart een KOMO productcertificaat dat het betreffende product, bouwelement of bouwsysteem voldoet aan de beoordelingsrichtlijn. Dit kunnen grondstoffen, hulpstoffen en bouwproducten zijn. Het product moet aan de technische specificaties die in het certificaat zijn opgenomen voldoen.

PVC koppelingen

Om twee PVC drukbuizen met elkaar te kunnen verbinden wordt er gebruik gemaakt van PVC koppelingen. Deze koppelingen zijn eenvoudig
op de drukbuis worden geschoven, waardoor een t-stuk of knie bocht in de drukbuis kan worden gemaakt.

Lijm en reiniger

Om lekkage op de verbindingspunten te voorkomen, adviseren wij om de verbindingspunten vooraf met PVC reiniger te reinigen. Deze reiniger zorgt er voor dat de producten worden ontvet. Dit zorgt voor een betere hechting van de aan te brengen lijm. Vervolgens kan de Griffon PVC lijm worden aangebracht en de delen aan elkaar worden bevestigd.

Vragen of keuzehulp?

Persoonlijke klantbegeleiding staat bij ons voorop! Wij helpen dan ook graag bij het kiezen van het juiste product voor jouw situatie! Stuur ons gerust een mail met jouw vraag of neem telefonisch contact met ons op. Op werkdagen zijn wij te bereiken tussen 08:00 en 17:00 uur.

X