Sproeiers

Of je nu op zoek bent naar een gazon sproeier, border sproeier of sector sproeier? Mijn-Tuinberegening heeft het allemaal!

Heb je vragen, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag! 085 022 00 43

Sproeiers

Er zijn verschillende types sproeiers. Bij Mijn-Tuinberegening verkopen wij 3 verschillende soorten: de pop-up gazon sproeier (deze worden veelal gebruikt voor de beregening van gazons), pop-up border sproeier (dit zijn voornamelijk nevelsproeiers welke worden gebruikt voor de beregening van borders), en sector sproeier (deze sproeiers kunnen een grotere afstand beregenen en worden daarom voornamelijk gebruikt voor de beregening van grote tuinen en/of weilanden).

Pop-up gazon sproeiers

De pop-up gazon sproeiers worden vooral gebruikt voor het beregenen van gazons. Maar welke sproeier kies je? Bij het kiezen van een sproeier is het van belang om te kijken naar het minimale en maximale bereik van de sproeier. Het bereik van de sproeier is eenvoudig zelf af te stellen naar de gewenste sproeiafstand binnen dit bereik middels sproeinozzles. Een handig hulpmiddel hiervoor is de Hunter instelsleutel. Deze is tevens te gebruiken bij het afstellen van de gewenste sproeihoek. Hieronder hebben wij de meest verkochte sproeiers op een rijtje gezet, maar we hebben er natuurlijk nog veel meer in ons assortiment! Heb je vragen of kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen graag!

Hunter PGJ sproeier
Deze sproeiers zijn geschikt voor de meeste gazons. De sproeier heeft een bereik van minimaal 5 tot maximaal 11 meter. Deze sproeier kan ook gebruikt worden in borders met wat stevige beplanting. De sproeier is verkrijgbaar als Hunter PGJ 10cm, Hunter PGJ 15cm, en Hunter PGJ 30cm. Zo kan deze sproeier op bijna alle plekken gebruikt worden.

Hunter PGP sproeier
De Hunter PGP sproeiers zijn geschikt voor de grote gazons. De sproeier heeft een bereik van minimaal 9 tot maximaal 14 meter. Door de krachtige straal is deze sproeier niet geschikt in borders. de sproeier is verkrijgbaar als Hunter PGP vast model, Hunter PGP 10cm en Hunter PGP 30cm.

Hunter PGP-ADJ sproeier
De Hunter PGP-ADJ 10cm is een van de meest gebruikte gazon sproeier van Mijn-Tuinberegening. De sproeier heeft een bereik van minimaal 6.4 tot maximaal 15.8 meter. Deze sproeier kan ook gebruikt worden in borders met lage beplanting.

Pop-up border sproeiers

De border sproeier wordt ook wel nevelsproeiers of nevelaar genoemd en zijn dankzij hun manier van bewater ideaal voor in de border. Door de nevelstraal zorgt de sproeier er voor dat het water zacht op de beplating valt en er geen schade wordt toegebracht.

Het bereik van de sproeier kan middels een sproeinozzle of MP-rotator eenvoudig ingesteld worden tot een bereik van maximaal 10 meter.

Hunter Pro Spray
De Hunter Pro Spray is in verschillende varianten verkrijgbaar. Zo hebben wij de Hunter PROS 10cm, Hunter PROS 15cm en Hunter PROS 30cm. Daarnaast zijn er van de Hunter Pro Spray PRS 30 serie en Hunter Pro Spray 40 serie ook meerdere hoogtes verkrijgbaar in onze webshop.

Messing sector sproeiers

Veel mensen kiezen voor pop-up sproeiers voor hun tuinberegening, maar uiteraard zijn er ook mogelijkheden voor vaste sproeiers. Over het algemeen kiest men dan voor een messing sector sproeier. Dit zijn degelijke, stevige sproeiers en worden ook wel tiksproeiers of klepelsproeiers genoemd. Deze sproeier heeft een sproeipatroon van een cirkel of een gedeelte daarvan (sector).

Naast sectorsproeiers vind je hier ook een driepoot beregeningsstatief. De messing sector sproeier kan hier eenvoudig op gemonteerd worden.

Accessoires voor sproeiers

Een sproeier kan op verschillende manieren worden aangesloten op de tyleenleidingen. Wij raden altijd aan om bij het aanleggen van de beregening, gebruik te maken van swingjoints. Met een swingjoint kan je makkelijk en snel jouw sproeiers op de juiste hoogte in de grond plaatsen. Doordat de swingjoints eenvoudig in hoogte versteld kunnen worden, zijn verschillen in diepte van de gemaakte geulen eenvoudig te verbergen. Dit maakt het aanleggen van het beregeningssysteem een stuk eenvoudiger! Let bij het kiezen van de swingjoints op het type aansluiting van je gekozen sproeier! De sproeiers worden namelijk direct op de swingjoint gemonteerd.

Heb je niet voldoende aan een nevelsproeier met een hoogte van 30 centimeter? Met een telescoopbuis kan de sproeier naar een hoogte van minimaal 30 tot maximaal 120 centimeter worden gebracht, waardoor hij ook hoge beplanting kan beregenen en dus in vrijwel elke border past.

De gazonsproeiers zijn eenvoudig af te stellen met sproeidoppen. Mijn-Tuinberegening heeft zowel PGJ sproeidoppen als PGP sproeidoppen in het assortiment. Aangeraden wordt om bij het instellen van de sproeier gebruik te maken van een Hunter instelsleutel.

Heb je een bordersproeier met MP rotator? Om deze in te kunnen stellen maak je gebruik van de Hunter MP tool. Ook deze is eenvoudig te bestellen in onze webshop!

X