Knie 90° buitendraad

Deze knie 90° buitendraad wordt bijvoorbeeld gebruikt bij het einde van een sproeigroep.

Heb je vragen, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag! 085 022 00 43

Knie koppeling

Bij het leggen van een beregeningsinstallatie wordt altijd geadviseerd gebruik te maken van knie 90° koppelingen wanneer er een bocht in het leidingnetwerk gemaakt moet worden.

Maar naast de knie 90° tyleen x tyleen koppelingen hebben wij ook de knie 90° buitendraad in het assortiment.
Waar en hoe deze koppeling gebruikt wordt, lees je hier.

Knie 90° buitendraad

Een knie 90° buitendraad wordt over het algemeen gebruikt om de laatste sproeier in een groep aan te sluiten.

Hoe sluit je de knie 90° buitendraad aan?

De blauwe kap kan van de koppeling worden gedraaid en om de leiding worden geschoven. Vervolgens kan de tyleenleiding in de koppeling worden gedrukt. Om eventuele lekkage te voorkomen, wordt geadviseerd om dit punt in te tapen met teflontape. Vervolgens kan de blauwe kap weer op de koppeling worden gedraaid en is de verbinding gemaakt!

De andere zijde van de koppeling is voorzien van buitendraad. Dit maakt het mogelijk om een sproeier direct op de knie koppeling te draaien.

Wanneer er voor deze werkwijze gekozen wordt, is het van belang dat de sleuven op alle punten waar een sproeier aangesloten wordt even diep is, om ongelijkheden de voorkomen.

Of ga je voor gemak?

Wil je het aansluiten van je beregeningsinstallatie gemakkelijker maken voor jezelf? Kies dan voor een combinatie van de knie 90° binnendraad met swingjoint.

Vragen en opmerkingen?

Heb je vragen over onze producten of ontvang je graag advies over de juiste afmeting? Stuur gerust een mail met jouw vraag of neem telefonisch contact met ons op. Wij zijn op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 bereikbaar op: 085 022 00 43.

X