Pompen

Mijn-Tuinberegening heeft verschillende soorten A-merk pompen in het assortiment. Welke type pomp of merk het best besteld kan worden, hangt af van verschillende factoren: (grond)waterdiepte, benodigde capaciteit en het gebruiksdoel.

Heb je vragen of weet je niet goed welk product het beste bij jouw situatie past? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag! 085 022 00 43

Pompen

Welke type pomp of merk het best besteld kan worden, hangt af van verschillende factoren: hoe diep zit het grondwater dat je gaat gebruiken, waar ga je de pomp voor gebruiken en hoeveel druk heb je nodig? Een waterpomp kan namelijk voor diverse doeleinde worden gebruikt: zo kan deze gebruikt worden voor het oppompen van water uit een bron, vijver of sloot om de tuin er mee te beregenen, de tegels schoon te spuiten of het zwembad mee te vullen.

Maar wist je dat grondwater ook kan worden gebruikt om het toilet door te spoelen? Je was te doen of om je badkuip binnen mee te vullen? Dit bespaart het gebruik van kraanwater aanzienlijk!

Zelf aanzuigende pomp

Een zelf aanzuigende pomp is een pomp die boven de grond worden geplaatst met een aanzuigslang welke in een bron tot 8 meter diepte water aan kan zuigen. Deze pomp worden veelal gebruikt voor irrigatiedoeleinde, maar kan in de meeste gevallen ook voor huishoudelijke doeleinden worden gebruikt. De zelf aanzuigende pompen zijn over het algemeen stil, waardoor er bij gebruik nauwelijks geluidhinder zal ontstaan.

Heb je weinig capaciteit nodig? Vaak wordt er gekozen voor een LEO pomp zoals de LEO AJM90 met presscontrol. Wanneer er meer capaciteit nodig is, wordt er vaak gekozen voor een LEO ARJM110 of zelfs LEO AJM15L.

Hydrofoorpomp

Een Hydrofoorpomp kan water uit een bron aanzuigen tot een diepte van 8 meter. Deze pompen beschikken of een tank. Hiermee wordt voorkomen dat de pomp voor de afname van kleine hoeveelheden water aan slaat. Dergelijke pompen kunnen niet alleen worden gebruikt bij het (zowel handmatig als automatisch) beregenen van de tuin, maar zijn ook ideaal voor het gebruik van regenwater binnenshuis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van regenwater voor het doorspoelen van het toilet, het gebruik van de wasmachine en zelfs om te gebruiken bij een douchebeurt!

Mijn-Tuinberegening heeft verschillende hydrofoorpompen in het assortiment, zoals de LEO AJM90 hydrofoorpomp, de DAB AQUAJET 82M hydrofoorpomp en de DAB AQUAJET 132M hydrofoorpomp.

Bronpomp

Een bronpomp wordt meestal gebruikt op plekken waar (schoon) grondwater dieper zit dan 9 meter. Een bronpomp wordt, in tegenstelling tot een zelf aanzuigende- of hydrofoorpomp, wél in de bron geplaatst. Een bronpomp bevat voldoende kracht om het water middels een slang uit de bron omhoog te pompen.

Vaak wordt er gekozen voor een DAB AMEIRA met active driver (zoals de DAB KIT S4 3/19M) maar er kan ook worden gekozen voor een Pedrollo m4/9 bronpomp of Pedrollo M6/9 bronpomp.

Dompelpomp

Het voordeel van een dompelpomp of druk dompelpomp is dat deze makkelijk te verplaatsen is. Doordat een dompelpomp direct vanuit het pomphuis water aan zuigt, kan de pomp zowel in een bron, als bijvoorbeeld in ondergelopen kelders worden gebruikt. Afhankelijk van de wensen kan je bij ons kiezen voor de LEO LKS-1102SE of de LEO LKS-1102SE-1.

Terugslagklep

Bij het gebruik van een zelf aanzuigende pomp en hydrofoorpomp, adviseren wij aan om altijd een terugslagklep tussen de pomp en de aanzuigslang te gebruiken. De zuigslang beweegt hierdoor minder in de puls bij het in- en uitschakelen van de pomp en zal daardoor een langere levensduur hebben.

Drukschakelaar en Frequentieschakelaar

Bij het gebruik van een zelf aanzuigende LEO pomp adviseren wij altijd gebruik te maken van een LEO presscontrol. De LEO presscontrol is een volledig geautomatiseerde in- en uitschakeling van de pomp. Daarnaast is het een beveiliging tegen het drooglopen van het systeem. Als er water door de pomp stroomt (er een kraan op gezet wordt) schakelt de presscontrol de pomp in. Zodra er geen water meer door de presscontrol stroomt (bij een gesloten kraan of drooglopen) schakelt de pomp direct uit.

Naast de LEO presscontrol biedt Mijn-Tuinberegening ook de BRIO-2000 drukschakelaar, de BRIO top drukschakelaar en de BRIO tank drukregelaar aan. Deze schakelaars zorgen naast het automatisch in-/uitschakelen van de pomp en de droogloopbeveiliging ook voor een gelijke waterdruk. Hierdoor ontstaat er een prefect sproeibeeld!

Wil je écht goed voor je pomp zorgen en besparen op je energierekening? Dan is kan er gebruik worden gemaakt van een frequentiesturing. Een frequentiesturing heeft naast de eigenschappen van een drukschakelaar, ook de eigenschap dat de mottoraties worden aangepast aan het waterverzoek van het systeem.

Zie het zo: zonder frequentiesturing loopt de pomp altijd even hard. Het maakt dan niet uit of de kraan half of helemaal open staat. Mét frequentiebesturing past de pomp zich aan naar de water vraag. Bij een kraan die half open staat, loopt de pomp dus ook veel rustiger en energiezuiniger. Hierdoor gaat de pomp jaren langer mee.

Meer weten of een frequentieschakelaar bestellen? Wij hebben de Sirio Entry frequentiebesturing, Sirio Entery XP frequentiebesturing en Sirio frequentiebesturing in ons assortiment.

Vragen of keuzehulp?

Weet je niet goed welke pomp je moet kiezen of heb je een andere vraag? Persoonlijke klantbegeleiding staat bij ons voorop! Neem gerust contact met ons op, zodat we aan de hand van je wensen samen kunnen kijken welke pomp het beste bij je tuin en gebruiksdoeleinde past!

X

Bericht: JavaScript is vereist voor deze inhoud.