Hoe diep moet ik tyleenleidingen ingraven?

Tyleenleidingen

Wil jij zelf je beregeningssysteem aanleggen?

‘Hoe diep moet ik tyleenleidingen ingraven?’, dit is een hele bekende vraag die wij vaak van klanten krijgen. Deze tyleenleidingen worden ingegraven en moeten bestand zijn tegen de weersomstandigheden. Onze HDPE tyleenleidingen worden 50 cm diep ingegraven. Zo kunnen ze onder bestrating gelegd worden en zijn ze vorstbestendig.

 

Tyleenleiding

Onze tyleenleidingen zijn gemaakt van polyethyleen (PE). Het materiaal is een thermoplastisch kunststof die door middel van verhitting in de gewenste vorm wordt gemaakt. Na afkoeling neemt deze slang zijn vaste vorm aan. De veelzijdigheid van deze buis zorgt voor zijn populariteit voor meerdere doeleinden. Doordat de slang uit PE bestaat is plaatsing in een mantel-/schutbuis niet perse nodig. Onze tyleenleidingen zijn voorzien van het KIWA-keurmerk.

Daarnaast is er te kiezen tussen HDPE (Hoge dichtheid polyethyleen) en LDPE (Lage Dichtheid Polyethyleen). De hoge dichtheid van de HDPE slang zorgt voor stevigheid en is slijtvast en sterker dan de LDPE leidingen, waardoor wij voornamelijk met HDPE leidingen werken. De HDPE leidingen worden gemaakt met verschillende waardes welke worden gemeten in SDR (SDR waarde geeft de wanddikte aan van een (kunststof) buis), waaronder;

  • Als eerste is er de HDPE SDR 11 – heeft een maximale werkdruk van 16 bar (PN16)
  • Daarnaast is er ook de HDPE SDR 13,6 – heeft een maximale werkdruk van 12,5 bar (PN12,5)
  • Ten slotte is er nog de HDPE SDR 17 – heeft een maximale werkdruk van 10 bar (PN10)

 

Vragen of keuzehulp?

Persoonlijke klantbegeleiding staat bij ons voorop! Wij helpen dan ook graag bij het kiezen van het juiste product voor jouw situatie! Stuur ons gerust een mail met jouw vraag of neem telefonisch contact met ons op. Op werkdagen zijn wij te bereiken tussen 08:00 en 17:00 uur.

 

Deel dit berichtGeef een reactie

X

Bericht: JavaScript is vereist voor deze inhoud.