Zelf beregening aanleggen?

Download het E-book voor doe-het-zelf instructie

Ben jij handig en wil je jouw eigen tuin voorzien van beregening? Wij leggen uit waar je allemaal aan moet denken.

Grondwater vs. leidingwater

Heb je bedacht of je grondwater of leidingwater wilt gebruiken? Wij adviseren onze klanten om, wanneer mogelijk, gebruik te maken van grondwater bij beregening. Het grootste voordeel van grondwater is uiteraard het kostenplaatje, daarnaast is de watercapaciteit van grondwater met een pomp vele malen groter. Dit houdt in dat er minder sproeiers op 1 groep zitten en er uiteindelijk een kleiner (kostenbesparend) systeem nodig is. Echter zijn er mensen die kiezen voor leidingwater. Waarom? Omdat zij bijvoorbeeld roestwater pompen uit een bron, dit wil je niet in je planten, tegen je huis of op de bestrating. Daarnaast is het niet overal mogelijk om een puntstuk of bron te maken.

 

Automatisch of handmatig systeem?

Tegenwoordig is een automatisch systeem eenvoudig aan te leggen. Vanuit een verdeelblok plaats je de magneetkleppen en deze verbind je met de beregeningscomputer.

Een handmatig systeem bestaat uit een verdeelblok, waar de groepen aangestuurd worden met kogelkranen. Deze worden dus handmatig open/dicht gezet.

 

Waar moet ik rekening mee houden?

De belangrijkste punten om rekening mee te houden bij een sproeiplan zijn de capaciteit van het water, hoeveel sproeiers je op een groep plaatst, soort apparatuur, hoogteverschillen in de tuin en welke soorten beplanting er in de tuin staan.

 

Ontvang meer handige tips en tricks met ons e-book! U kunt het gratis downloaden op onze homepage!

 

Vragen of keuzehulp?

Persoonlijke klantbegeleiding staat bij ons voorop! Wij helpen dan ook graag bij het kiezen van het juiste product voor jouw situatie! Stuur ons gerust een mail met jouw vraag of neem telefonisch contact met ons op. Op werkdagen zijn wij te bereiken tussen 08:00 en 17:00 uur.

Deel dit berichtGeef een reactie

X