Het goed onderhouden van de tuinberegening

Tuinberegening

Onderhoud

Het onderhouden van jouw tuinberegening hoeft niet veel tijd te kosten, maar het is wel essentieel. Indien je het door een professional hebt laten aanleggen, is dit niet al te veel werk. Er zijn twee momenten in het jaar waarop je even wat aandacht aan je installatie moet besteden. Hieronder is een overzicht te zien wanneer je dit het beste kunt doen.

Najaar

Aan het eind van de warme seizoen zal de beregeningsinstallatie, om vorstschade te voorkomen, afgetapt moeten worden. Net als bij buitenkraantjes en andere leidingen die vorstgevoelig zijn, moet ook de leiding van jouw tuinberegening leeg zijn. Dit kan worden gedaan door deze leeg te blazen met een compressor. Dit is ook een mooi moment om de dompelpomp, die oppervlaktewater gebruikt, even goed te reinigen. Zoals je kunt voorstellen, wordt er heel wat vuiligheid aangezogen tijdens het beregenen van jouw tuin.

Voorjaar

In het voorjaar dient alles weer aangesloten te worden. Het kan zijn dat ze sproeiers weer even bijgesteld dienen te worden. Loop dit even goed na om teleurstelling te voorkomen. Dan heb je er het hele seizoen weer plezier van!

Heb je nog vragen over het goed onderhouden van de tuinberegening? Of wil je het onderhoud door ons laten doen? Dat kan! Informeer naar de mogelijkheden.

Deel dit berichtX

Bericht: JavaScript is vereist voor deze inhoud.