Installatie beregeningssysteem

Installatie beregeningssysteem

automatiseringsetzelf aanzuigende pomp

 

 

 

 

 

 

In de bovenstaande afbeelding ziet u de installatie van een bergeningssysteem voor 4 groepen.

 

Waar bestaat een systeem uit:

Er zijn veel verschillende combinaties mogelijk bij een bergeningssysteem, zowel in producten, merken als in de hoeveelheid groepen. De afbeelding wordt als voorbeeld genomen, waar gebruik is gemaakt van 4 groepen. In dit systeem zitten: 4 magneetkleppen, een verdeelblok voor 4 groepen, verschillende koppelingen en tyleenleidingen die onder de grond geplaatst zijn, etc. Meestal gecombineerd met: Pop-up gazon sproeiers, een zelf aanzuigende Leo press control pomp en een Hunter Hydrawise wifi indoor computer.

 

Elk product heeft zijn eigen functie, hieronder verduidelijken we een aantal van deze functies.

  • Zelf aanzuigende Leo press control pomp:

De zelf aanzuigende Leo press control pomp is een volledig geautomatiseerde in en uitschakeling van de pomp en helpt bij beveiligen tegen drooglopen. Als er water door de pomp stroomt schakelt de press control de pomp in en schakelt weer uit wanneer er geen water meer door stroomt. Deze droogloop beveiliging is geschikt voor pompen, met een maximaal stroomverbruik van 10 ampère.

  • Hunter Hydrawise wifi indoor computer:

Met een Hunter Hydrawise beregeningscomputer heeft u nooit meer zorgen of uw sproeicomputer wel aanstaat of goed is ingesteld. U kunt dit op ieder moment van de dag (via WiFi) zelf controleren en aanpassen. Deze computer kunt u uitbreiden met regen-, vorst- en bodemvochtigheid sensoren. Hij beschikt standaard al over een ‘weerstation melder’ en haalt de benodigde informatie van het dichtstbijzijnde weerstation. Zo voorkomt deze computer dat er onnodig besproeit wordt, is hij eco-vriendelijk en bespaart hij flink op waterkosten. Een ideale oplossing als u thuis niet aanwezig kunt zijn! De Hunter Hydrawise indoor computer biedt veel verschillende mogelijkheden en is uit te breiden naar 6, 12, 24 of 36 stations en is ook beschikbaar in de outdoor variant.

  • Magneetklep:

Een magneetklep in combinatie met een sproeicomputer is een goede uitkomst als u niet alle sproeiers op hetzelfde moment kunt voorzien van voldoende water en druk.

Magneetkleppen worden door de sproeicomputer gestuurd. Er zit ook een ‘manual’ stand op, waardoor de klep handmatig te bedienen is. Zo kunnen ze in een kleppenput worden geplaatst. Op die manier hoeft u niet met de leiding helemaal naar de pomp te gaan en kunt u direct aftakken op een andere leiding. Hierdoor is er minder leiding en graafwerk nodig. Door elke sproeigroep te voorzien van een magneetklep en de sproeicomputer naar wens in te stellen, voorziet u uw tuin van voldoende water. Hierdoor zorgt u uiteindelijk voor het goed onderhouden van grasvelden en borders en is het tuinonderhoud minder.

Voor meer informatie kunt u terecht op:

Contact

Deel dit berichtGeef een reactie

X

Bericht: JavaScript is vereist voor deze inhoud.